DVSG speelt uit tegen SCD’33, een team dat laatste staat op de ranglijst.

Om een ommekeer in het wedstrijdbeeld van de laatste wedstrijden te krijgen is het wel heel wenselijk dat er vandaag gewonnen wordt. Er wordt op kunstgras gespeeld, maar dat is voor DVSG geen belemmering.

In de opstelling bij DVSG zijn er 2 aanpassingen t.o.v. van de vorige wedstrijd. Tim Nillessen is er niet en Sem Kamps start op de bank. Voor hen in de plaats starten Ivo Van Balkom en Dirk Thijssen in de basis.  

DVSG is het team dat aanvalt en SCD verdedigd. Het wedstrijdbeeld is erg eenzijdig. Aan inzet ontbreekt het niet, maar kansen creëren lukt moeizaam. In de 27e min krijgt spits Luuk Nillessen een dot van een kans, maar raakt de keeper. Uit de corner scoort hij  echter wel.  DVSG leidt met 0-1.  Even later wordt Ivo van Balkom diep gestuurd, maar voordat hij de bal kan aannemen fluit de scheidsrechter voor een overtreding( en past de voordeelregel dus niet toe). Na de rust is het SCD dat iets meer uit zijn schulp kruipt. Er wordt niet meer eenzijdig op de helft van SCD gespeeld.  DVSG is echter niet in staat om snel een counter te plaatsen. Het spel wordt rommeliger van beide kanten. Het is DVSG dat in de 77e min de 0-2 aantekent, met een eigendoelpunt van SCD.  Daarna wordt het een eentonige wedstrijd. SCD wil wel aanvallen, maar kan geen echte kansen creëren. DVSG heeft ondertussen al verschillende wissels gedaan en komt net voor het einde van de wedstrijd nog op 0-3. Deze keer wel een goed uitgespeelde counter. Sem Kamps kapt de bal 2 maal af en schiet dan goed de bal ( met rechts) binnen. Deze 0-3 is ook de eindstand. DVSG is geen moment in gevaar geweest, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk door zo weinig te creëren/ scoren.

Volgende week speelt DVSG huis tegen Unitas’28 om 14.30 uur. Een wedstrijd die belangrijk is om stappen op de ranglijst te kunnen maken.