Zondag 8 november bereikte ons het droevige bericht dat Dien Hopmans-Elbers op 80-jarige leeftijd is overleden.

Dien heeft binnen onze vereniging altijd een hele belangrijke rol vervuld. Zij was – wat we tegenwoordig zo mooi noemen – een ‘verbinder’.  Dien was overal van op de hoogte en zeer betrokken bij het wel en wee van de club, maar zeker ook van onze leden. Voor een luisterend oor kon je bij haar altijd terecht.

Hoewel zij samen met Jan café Hopmans jarenlang draaiende hield, was Dien toch ‘het gezicht’ van het café. Naast het gezellige dorpscafé was en is café Hopmans ook het clubgebouw en de kantine van onze vereniging en van onze zustervereniging D.K.V. De Horst. Als barvrouw hield zij alles in de gaten en had ze oog voor alle mensen binnen DVSG, maar ook van andere verenigingen.

Als vrijwilliger was Dien jarenlang actief bij ons clubblad ‘De Flits’. Door haar vele contacten wist ze ook anderen te inspireren en te motiveren om eens wat te schrijven. De beroemde ‘Flits-klapper’ ligt nog altijd achter de bar.

Onze vereniging is door de jaren heen zeer nauw verbonden met de familie Hopmans. Als DVSG een grote familie is, dan was Dien de moeder die het gezin draaiende hield. Dat werd door sommige van onze leden soms heel letterlijk opgevat, waardoor menig voetballer na wat biertjes op zondagmiddag bij de familie Hopmans op de bank en voor de buis belandde. Diezelfde (oud-)voetballers kwamen tot op het laatst bij haar op visite om een ‘bakkie te doen’.

DVSG verliest met Dien Hopmans een warm en betrokken persoon, met oog voor alle mensen.

Wij wensen haar kinderen, partners en kleinkinderen de komende tijd veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.