DVSG speelt uit tegen Unitas’28 uit Wamel. Een team dat net onder DVSG op de ranglijst te vinden is. Unitas’28 is geen onbekende voor DVSG. Het veld lag er vandaag –  in tegenstelling tot voorgaande jaren – prima bij en alles er omheen was ook netjes opgeknapt, met een mooi afdakje voor de toeschouwers aan toe.

DVSG probeert met combinatiespel  een opening te vinden, maar helaas strandt het telkens in de voorste linie. Unitas voetbalt wat meer over de vleugels, met snelle spelers die telkens diep worden gestuurd. Onze beide backs hadden hier hun handen aan vol en komen maar weinig aan aanvallen toe. De wedstrijd laat weinig kansen zien, maar wel met een licht veldoverwicht voor Unitas’28. Als net voor rust wederom over de linker kant een speler van Unitas diep gaat en de bal voor geeft, valt de bal over onze keeper in de verre hoek. Als het zo bedoeld was, dan was het een wereldgoal!. Feit is dat DVSG met een 1-0 achterstand de rust in gaat.

Na rust komen Niek Derksen en Dirk Thijssen in het veld. DVSG probeert de tegenstander vast te zetten om zo tot doelrijpe kansen te komen. In de 80e  minuut kan Sem Kamps over links diep gaan en geeft hij de bal vanaf de achterlijn voor. Niek Derksen kan bij de tweede paal de bal onhoudbaar inkoppen, 1-1. Het lijkt alsof de wedstrijd nu pas echt losbrandt. Unitas laat meteen een hele goede kans liggen en ook DVSG blijft vol op de aanval spelen. Dit levert aan beide zijden kansen op, maar geen doelpunten. Unitas is gevaarlijk, maar mist de scherpte in de afronding. En ook DVSG blijft zoeken en proberen. In de 84e minuut krijgt Unitas een vrije trap op 25 meter van het doel en deze wordt dwars door de muur geschoten en levert de 2-1 op.  Er wordt door DVSG nog van alles geprobeerd, maar ook in de extra tijd kan DVSG niet meer langszij komen en verliest vandaag helaas.

Een wonderschoon doelpunt en een bal dwars door de muur waren DVSG vandaag helaas te machtig. Komende zondag om 14:30 uur wacht SCP uit Puiflijk. Dan wordt weer geprobeerd om de punten op De Horst te houden.