De uitwedstrijd tegen Unitas’28 in Wamel is de laatste jaren altijd lastig voor DVSG geweest. Ook vandaag zit het DVSG niet mee. Het veld is ongelijk met lang gras en een natte zware ondergrond.

In de begin periode is zichtbaar dat DVSG moeite heeft met het veld om goed in hun combinatiespel te komen. Tot overmaat van ramp valt in de 8e min een bal tussen verdediging en middenveld. De spits van Unitas pikt de bal op en schiet vanaf 30 meter op het doel, over de ver voor zijn doel staande keeper van DVSG. 1-0 achterstand voor DVSG. Langzaam maar zeker komt DVSG beter in hun spel. De gelijkmaker komt in de 19e min uit een corner van Jesse Peters, die Niek Derksen netjes binnen tikt bij de 2e paal. Unitas probeert aan te vallen, maar de verdediging ( organisatie) staat goed. Met de rust is de stand nog 1-1. Na de rust is het DVSG dat aanvalt en Unitas dat tegenhoudt. In de 66e min kan Rico Voeten de bevrijdende 1-2 maken na een goed steek bal vanuit het middenveld. Het kwaliteitsverschil tussen beiden teams wordt nu steeds beter zichtbaar. Het is dan ook te verwachten dat DVSG nog een keer gaat scoren. Sem Kamps neemt in de 75e min aan de linkerkant een vrije trap. De bal belandt bij de 2e paal, waar Ruben Nillessen de 1-3 maakt. Er volgen wissels bij DVSG en de invaller Stan Hoevenaars kan een breedtepass binnen de 16 meter van Jesse Peters op doel schieten en hiermee in de 82e min de 1-4 op het bord zetten. DVSG creëert nog een aantal goede kansen, maar hier wordt niet meer uit gescoord. Zo DVSG wint ook de 2e wedstrijd en geeft daarmee een prima vervolg aan de seizoenstart.

Volgende week speelt DVSG thuis tegen SVO. Dat is de huidige koploper met net een beter doelsaldo als DVSG. Dan kan DVSG laten zien hoe deze spelersgroep er in deze competitie voor staat.