Het is altijd ongewis hoe sterk de tegenstander – vandaag SCD ’33 – is. Maar na 5 minuten is dit al duidelijk. Tijs de Jong kan binnen de 16 meter een bal via de grond doorkoppen naar spits Jesse Peters. Deze kopt vervolgens de 1-0 binnen. Even later raakt Tijs de Jong de paal en schiet in de rebound Tim Nillessen de bal in de handen van de keeper. Bij de tweede goal is wederom Tijs de Jong betrokken. Hij stoomt maar weer eens naar voren, en als de verdediger van SCD er dan volledig naast zit, kan hij vanaf de zijlijn een prima voorzet geven waaruit Luuk Nillessen de 2-0 laat aantekenen. Het is dan al lang duidelijk dat DVSG vandaag veruit de betere partij is. Het combinatiespel loopt soepel en SCD komt maar spaarzaam op de helft van DVSG. In de 35e minuut scoort Luuk Nillessen ook nog de 3-0. Hij krijgt de bal door het midden aangespeeld en neemt  ‘m dan handig mee. Na een paar passen kan hij schieten en scoren. DVSG verzuimt om voor de rust de score verder uit te bouwen.

Na de rust – misschien ook door de regen –  is ‘het vuur’ een beetje uit het spel bij DVSG. Er wordt nog steeds hard gewerkt, maar de passes komen minder goed aan. SCD ‘33 speelt iets meer op de helft van DVSG, maar is aanvallend niet bij machte om een doelrijpe kans te creëren. Verdedigend staat het goed bij DVSG. DVSG krijgt zelfs nog een penalty, maar deze wordt gemist. Het lijkt alsof de wedstrijd eindigt met de ruststand, maar dan is er in de 80e minuut nog een vrije trap voor DVSG. Invaller Dylan van Tiel gaat achter de bal staan en schiet met een curve langs de muur onhoudbaar laag in de korte hoek, 4-0. Dit is tevens de eindstand.

Vandaag liet  DVSG met name in de eerste helft prima voetbal zien. Deze overwinning is dan ook zeer terecht te noemen. Ook worden er goede zaken gedaan voor de ranglijst. Volgende week speelt DVSG om 14:00 een uitwedstrijd tegen Unitas’28 in Wamel.