Vandaag is SCP uit Puijflijk – de nummer twee van de ranglijst – te gast op De Horst. SCP is een relatief nieuwe tegenstander waar we al jaren niet meer tegen hebben gevoetbald.

DVSG gaat voortvarend van start en al na 4 minuten is het Sem Kamps die gevaarlijk is met een goed en onverwachts schot op doel. Even later komt diezelfde Sem over links door en schiet de bal op de binnenkant paal, maar ook nu blijft de welverdiende openingstreffer uit. SCP heeft duidelijk moeite met het gevarieerde aanvalsspel van DVSG en komt pas na een kwartiertje met een eerste doelgerichte actie. In de 28e minuut is het heel Puijflijk dat schreeuwt om een penalty na een vermeende handsbal van een verdediger van DVSG. Maar de scheidsrechter beoordeelt dit als aanschoten hands en de penalty wordt niet toegekend. Twee minuten later is het toch DVSG dat uit een corner de 1-0 weet te scoren. Uit een voorzet is het Dirk Thijssen die de bal met het hoofd binnen knikt. De voorsprong is niet meer dan verdiend, maar is eigenlijk nog een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na de rust zakt DVSG steeds meer in en laat het SCP het spel maken. Het is nu vooral SCP dat veelal op de helft van DVSG voetbalt. DVSG komt met een sporadische counter nog maar een enkele keer onder de druk uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de 66e minuut de gelijkmaker valt, 1-1. Een voorzet kan door onze keeper maar half worden verwerkt en in de rebound wordt de bal binnen geschoten. Na deze gelijkmaker verandert er aan het spelbeeld maar weinig. DVSG komt niet meer onder de aanvalsdruk van SCP uit. Ook de wissels brengen daarin geen verandering. Het is dan ook weinig verrassend dat SCP in de 82e minuut op een 1-2 voorsprong komt. Onze keeper beoordeelt de bal niet goed, waarna het in de rebound weer raak is. Met de ingevallen Tim Nillessen in de gelederen perst DVSG er in de slotminuten nog een heus slotoffensief uit. Maar ook ‘in de kluts’ gaat de bal er niet in. En bij een toegekende vrije trap zit er nog net een Puijflijkse voet tussen die ons het score weet te belemmeren. Helaas verliest DVSG en moet het op de ranglijst een aantal plaatsen inleveren.

Weer speelde  DVSG  een uitstekende eerst helft, maar verzuimde het toen de score op te voeren. Na rust was SCP de betere ploeg en ging DVSG uiteindelijk onnodig onderuit. Het is nu zaak om volgende week uit tegen Nijmegen,  naast goed voetbal te spelen, ook weer eens een goed resultaat te behalen.