Vandaag is AVIOS/DBV de tegenstander op sportpark De Horst. In de basisopstelling is deze keer een plaatsje ingeruimd voor Niek Derksen. Niek begint in de spitspositie.

Hoewel het veldspel van beide teams erg matig is, krijgt DVSG gedurende de eerste helft toch steeds meer de overhand. Zonder zich daarbij veel kansen te creëren. Een enkele keer is DVSG dichtbij. Meestal gebeurt dit vanuit standaardsituaties zoals vrije trappen en corners. Maar de rust wordt met de brilstand (0-0) bereikt.

Na rust ontwikkelt de wedstrijd zich op dezelfde wijze. Bij DVSG keert Dirk Thijssen niet meer terug op het veld. Hij wordt vervangen door Ruben Nillessen. Uiteindelijk is het Niek Derksen die de ban breekt. Na goed voorbereidend werk van Tijs de Jong prikt hij de bal in de 58e minuut in het doel, 1-0. Even later doet Tijs de Jong weer van zich spreken. Bewust of niet, dat maakt niet uit, verdwijnt een ogenschijnlijk verdwaalde voorzet pardoes achter de keeper van AVIOS/DBV in het doel, 2-0. Daarmee lijkt de wedstrijd beslist. AVIOS/DBV probeert met lange ballen het DVSG nog lastig te maken, maar slaagt daar – zoals overigens de gehele wedstrijd – niet in. Toch weet AVIOS/DBV nog uit het niets de aansluitingstreffer te scoren. In de 90e verdwijnt de bal na een verre inworp in het doel, 2-1. Dat was het enige en tevens ook laatste wapenfeit van AVIOS/DBV. Als afsluiting van een feestelijk openingsweekend van onze vernieuwde accommodatie sluit DVSG ook feestelijk en in stijl af met een overwinning. De rood-zwarten stijgen daarmee naar de derde plaats op de ranglijst.

Het komende weekend is DVSG vrij en de week daarna speelt DVSG de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Victoria ’25 uit Afferden. Een heuse topper dus!