DVSG speelt nu thuis tegen koploper Victoria uit Afferden. Jesse Peters is weer fit genoeg om in de basisopstelling te beginnen en ook Nick de Nijs start wederom als keeper in de basis.

DVSG wordt vanaf het begin meteen onder druk gezet en keeper Nick de Nijs kan verschillende keren laten zien dat hij een solide doelman is. Aanvallend komt DVSG er niet echt aan te pas. De opzet van DVSG is vandaag om vanuit een versterkte verdediging te gaan voetballen. Op het middenveld/ voorin kan de bal echter niet goed vastgehouden worden. En dan moet er dus weer snel verdedigd worden. De momenten dat DVSG aanvallend eruit komt zijn schaars. Toch gaat in de 37e min bijna een schot, via de kluts in het doel van Victoria. 

DVSG oogt tevreden met een 0-0 ruststand. Victoria moet laten zien dat zij moeten winnen en zolang Victoria geen goal maakt, wordt het voor DVSG steeds makkelijker. Helaas moeten we constateren dat in de 2e helft het verdedigen  door DVSG moeizamer verloopt en in de 62e min is het dan ook raak. Victoria scoort de 0-1. Nu is de ban gebroken. Victoria is bevrijd van de druk en DVSG is verdedigend bezweken. Als snel valt ook de 0-2 en dan is de wedstrijd al wel beslist. Ook de wissels bij DVSG en zelfs het achterin 1-op- 1 gaan spelen leveren geen echte doelrijpe kansen op.  De 0-3 is nog en formaliteit en tevens de einduitslag vandaag.  

DVSG heeft goed tegenstand geboden, m.n. in de 1e helft,  maar was met vlagen duidelijk de mindere op het veld. Een verlies is dan ook niet dramatisch tegen de koploper. Scoringsrijpe kansen creëren blijkt echter moeilijk, zeker tegen een goede tegenstander die koploper in deze competitie is. Volgende week speelt DVSG uit tegen SCD’33. Een wedstrijd die echt gewonnen moet worden tegen de nummer laatst in deze competitie.

Pupil van de week

De pupil van de week was Nienke Graauwmans. Nienke is een middenvelder in de JO9-1. Haar favoriete binnenlandse club is Ajax en favoriete buitenlandse club is PSG. Haar hobby’s zijn voetballen, turnen, met vrienden spelen en tekenen.