En die meerdere is de huidige koploper Victoria ‘25 uit Afferden. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd is Tim Nillessen als gevolg van een rugblessure vervangen door Rens Hubers.

DVSG wordt vanaf het begin van de wedstrijd direct onder druk gezet en kan pas na 10 minuten aanvallend iets uitrichten. Maar naar mate de wedstrijd vordert komt DVSG echter beter in de wedstrijd. Met Niek Derksen als aanspeelpunt in de spits komt DVSG meer en meer aan voetballen toe. Jesse Peters krijgt een prima schietkans, maar kan helaas te weinig kracht zetten om ook te kunnen scoren. Een doelpunt van Victoria wordt nog afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft laat een heel ander wedstrijdbeeld zien. Victoria ’25 is overduidelijk de bovenliggende partij en laat ook zien waarom het op dit moment koploper is. In minuut 55 wordt met een kopbal de 1-0 gescoord. En even later valt, wederom door een kopbal, ook de 2-0. Het doek lijkt voor DVSG dan gevallen. DVSG is duidelijk aangeslagen en eigenlijk is het wachten op een volgende tegengoal. Gelukkig blijft het bij 2-0 en herpakt DVSG zich enigszins, zonder daarbij tot werkelijke kansen te komen. Toch is het Sem Kamps die net voor het einde van de wedstrijd met een geplaatst en voor de keeper onhoudbaar schot de 2-1 laat aantekenen. Maar dit doelpunt kwam te laat om de wedstrijd nog te doen kantelen.

Hoewel DVSG goed tegenstand heeft geboden, was het deze middag duidelijk de mindere van Victoria ’25. En verliezen van de koploper en Victoria ’25 in deze vorm is dan ook geen schande. Volgende week speelt DVSG een thuiswedstrijd tegen SCD’33. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om in bovenin mee te blijven doen.