DVSG speelt uit tegen s.v. Nijmegen op kunstgras. Hoewel dit normaal gesproken geen nadeel is voor DVSG, is dit kunstgras is toch echt anders dan hetgeen DVSG gewend is. Een bijkomend nadeel is dat er de hele week niet getraind kon worden i.v.m. brandschade aan onze accommodatie.

Het eerste kwartier is het voornamelijk Nijmegen dat aanvalt. DVSG kan niet veel meer dan tegenhouden. Dit lukt vrij aardig en na dit offensief(je) kan DVSG ook aan aanvallen denken. In de 33e minuut kan Jesse Peters vanaf 20 meter op doel schieten. De keeper van Nijmegen kan zijn inzet nog keren, maar in de rebound is het Sem Kamps die de 0-1 binnen schiet. De wedstrijd is gelijk opgaand en het ziet er dan ook naar uit dat er met een 0-1 tussenstand gerust gaat worden. Totdat de keeper van Nijmegen een hoge voorzet helemaal verkeerd inschat en Tim Nillessen de kans geeft om de 0-2 binnen te koppen. En dat buitenkansje laat Tim zich niet ontnemen.

Na rust begint DVSG minder aanvallend en speelt Nijmegen steeds meer op de helft van DVSG. Een inspeelbal van onze keeper is te kort en een van onze verdedigers maakt daarop een overtreding. Dit resulteert in een penalty voor Nijmegen die resoluut wordt benut, 1-2. Het geloof bij Nijmegen is daarmee weer volledig terug. DVSG wordt ver naar achteren gedrongen en komt er met een enkele counter nog maar sporadisch uit. Omdat de beslissende (eind)pass van Nijmegen telkens niet goed is, ontstaan er eigenlijk weinig tot geen doelrijpe kansen. Dit is mede ook het gevolg van goed verdedigend werk van DVSG. Nijmegen gaat steeds vaker de grens opzoeken van hetgeen scheidsrechter toestaat. Omdat de scheidsrechter het deze middag blijkbaar niet nodig vond om gele kaarten trekken werden er links en rechts toch wat onnodige en vervelende overtredingen gemaakt. DVSG hield echter het hoofd koel en doorstond ook de 5 minuten blessuretijd. De 1-2 overwinning was daarmee een feit.

Daarmee behaalde DVSG een terechte  en broodnodige overwinning. Met name in het tweede deel van de eerste helft werd er goed gevoetbald. Dat was vandaag de basis voor de overwinning. Het is nu zaak om dit goede spel ook volgende week uit tegen Batavia (om 14.00 uur) te laten zien en onnodige foutjes te vermijden. Dan zit er ook zeker tegen de huidige nummer drie van de ranglijst een goed resultaat in.