Dit weekend speelt DVSG thuis tegen Niftrik. Na twee verloren partijen is het nu zaak om weer eens punten te pakken om boven in de ranglijst mee te kunnen blijven spelen. DVSG begint met één wijzing in de opstelling, Bob Silessen staat op de plaats van Tijs de Jong.

DVSG speelt op hun bekende spelwijze vanuit een vaste organisatie. M.n. de aanvoerder Aaron Rubens stuurt gedurende de hele wedstrijd zijn mede spelers hierop aan. Vanuit deze organisatie wordt er geprobeerd snel om te schakelen naar de aanval. Aan de linkerzijde lukt dit verschillende malen en levert dit ook een paar schietkansen op, maar geen doelpunt. We moeten tot de 27e min wachten op de 1e goal van DVSG. Jesse Peters scoort de 1-0. Een opluchting voor de toeschouwers (en spelers). Helaas levert het aanvallende spel van DVSG daarna wel wat mogelijkheden op, maar nog geen doelpunten. In de 30e min raakt Aaron Rubens de bal verkeerd en scoort zo de 1-1 gelijkmaker. Zuur voor hem EN voor DVSG. Gelukkig kan Jesse Peters op een diepe bal van Stan Hoevenaars de keeper verslaan en de 2-1 scoren. Nog geen minuut later komt DVSG goed weg met een schot van Niftrik in het zijnet van het doel. Gelukkig is het vandaag de dag van Jesse Peters! Niek Derksen neemt een vrijetrap en als de keeper de bal loslaat scoort Jesse de 3-1. Jesse maakt zijn hattrick en zet DVSG op een goede uitgangspositie.

Na rust gaat het spel op en neer. DVSG heeft minder grip op de wedstrijd dan in de 1e helft. Niftrik laat zien dat ze met een paar passes ook voor het doel van DVSG kunnen komen. Maar de wedstrijd wordt in de 63e min echt in het slot gegooid. Jesse Peters behoudt het overzicht en speelt  de bal breed naar Sem Kamps, die meteen met links schiet en de 4-1 scoort. Enkele minuten later kan Aaron Rubens zijn eigen doelpunt rechtzetten door de 5-1 te scoren. Tim Nillessen scoort met een kopballetje over de keeper de 6-1. Daarna is het aan de reserve bank om te laten zien wat zij waard zijn. De wissels laten goed spel zien, maar weten ondanks de gecreëerde kansen de scoren niet hoger op te laten lopen.

DVSG heeft zijn broodnodige punten, maar de uitslag is wel wat vertekenend. Niftrik kreeg zeer zeker ook zijn kansen, maar kwam vandaag niet tot scoren. DVSG heeft goede zaken gedaan voor de ranglijst en kan mogelijk volgende week tegen WVW nog verder oprukken naar de koppositie!